Ta opp et mindre forbrukslån? Dette må du vite

Vi alle har ulike behov når det handler om å ta opp forbrukslån. Heldigvis har alle de forskjellige bankene tilpassede tilbud. Beste forbrukslån for meg, trenger tross alt ikke være beste forbrukslån for naboen min.

Noen banker kan tilby deg forbrukslån med en kort nedbetalingstid med høye rentekostnader, mens andre kan tilby lengre nedbetalingstid med lavere renter.

Skal du få et godt tilbud når du skal ta opp forbrukslån, er det imidlertid viktig at du er obs på hva de ulike bankene kan tilby deg og hva som passer best til akkurat ditt behov. Dersom du ikke tar deg tid til å sjekke dette på forhånd, risikerer du å sitte igjen med et forbrukslån som du egentlig ikke har behov for.

Disse tipsene kan du følge når du skal låne penger

1. Sammenlign banker og velg den banken som tilbyr laveste minimumsrente.

Når du er på utkikk etter det beste forbrukslånet for deg, er det gunstig å vite hvor du kan få tak i det billigste lånet. Slik sikrer du deg at du ikke betaler for mye for lånet. Likevel om du ser minimumsrenten til banken, må du imidlertid være klar over at du kommer til å bli vurdert individuelt.

Sånn sett vil du ikke vite hvor mye lånet vil koste deg før du har fylt ut og sendt inn søknaden om forbrukslån.

Et tips er å sjekke ulike sammenligningssider og bankene de samarbeider med. Selv om du aldri kan basere deg på å få de beste rentene, vil du uansett få et godt sammenligningsgrunnlag.

2. Velg en bank som tilbyr ønsket beløp og nedbetalingstid

Når du har bestemt deg for lånesum, kan du finne en bank som tilbyr dette beløpet, samt nedbetalingsperioden som du ønsker. I dag kan du imidlertid ikke ha en lengre nedbetalingsperiode enn 5 år. Unntaket gjelder dersom lånet skal brukes til refinansiering, da kan du bruke opptil 15 år på å betale ned lånet.

Trenger du derimot et lite forbrukslån på 20.000 kroner, vil det være hensiktsmessig å finne en bank som tilbyr smålån med korte nedbetalingsperioder.

Ved å besøke Finanstilsynet.no kan du se hvilke foretak som har lov til å tilby lån.

3. Hvordan er betingelsene?

Når du får tilbud om forbrukslån, er det veldig viktig at du sjekker betingelsene for lånet så nøye som mulig. Dette er gjerne noe mange glemmer, slik at man sitter igjen med et lån som man angret på at man tok opp. Sørg for at du ikke får noen overraskelser i fleisen når du skal ta opp et forbrukslån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *