bygningsarbeider bygger hus på taket

Derfor bør du følge ekstra godt med på vinduene i boligen din

Hvis du eier din egen bolig, er det mye du må følge med på. Strømpriser, forsikringer og kommunale avgifter er et aspekt ved å være boligeier, men vedlikehold og oppgraderinger er et annet viktig fokusområde. Husk på at mange nordmenn har en stor del av sparekapitalen sin bundet opp i eiendom, da er det viktig å sørge for å bevare disse verdiene. Vinduene er et punkt i boligen som du bør følge ekstra godt med på.

Vinduene er en viktig del av fasaden

Norge er et værhardt land, og boligens fasade må håndtere alt fra stekende sol til iskalde vinterdager. Dessuten bidrar ekstremvær til at norske boliger utsettes for alt flere store påkjenninger. Derfor er det heller ikke rart at vinduene er ekstra sårbare for slitasje og skader over tid. Det er særlig karmer og innfestninger som kan brytes ned over tid, noe som også kan føre til at vinduet ikke isolerer like godt.

Når du før eller senere må skifte ut et vindu, er det lurt å bruke fagfolk. Pallesen Bygg er et eksempel på en proff vindusmontør med erfarne danske håndverkere, noe som gir deg en ekstra trygghet. Det kan være risikofylt å prøve seg på å skifte ut vinduer på egen hånd. Arbeid med vinduer foregår per definisjon ofte i høyden, i tillegg må jobben gjøre helt riktig for at det ikke skal oppstå skader i etterkant.

Hva kan du gjøre helt på egen hånd med vinduene dine?

Det viktigste du kan gjøre er helt enkelt å ta en titt på vinduene med jevne mellomrom. Se etter synlige skader, avflasset maling eller punkterte glass. Et punktert vindu er et vindu som er utett, noe som betyr at det kan komme fuktighet inn mellom glassene. Enkelt vedlikehold, som rengjøring og maling av karmer, kan du selvfølgelig også gjøre selv. Det finnes mange gode ressurser på nett som tar seg av hvordan man går frem, sjekk gjerne produsentens nettside.

Hvis du oppdager større skader på et vindu, er det fornuftig å få rådgiving fra fagfolk så raskt som mulig. Hvis vinduet begynner å nærme seg sin forventede tekniske levetid, er det som regel anbefalt å skifte det ut. Punkterte vinduer bør også skiftes ut så raskt som mulig for å unngå følgeskader. Derfor er det så viktig å følge godt med på vinduene. Ta gjerne en titt allerede i dag, og gjør vindussjekken til en god vane.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *